18.08.2016, 20:50 | Af: | Foto: Getty Images

Svært udgangspunkt for FCM

FC Midtjylland tabte 0-1 hjemme til tyrkiske Osmanlispor

Sidste hurdle før gruppespillet… Den tyrkiske hovedstadsklub Osmanlispor var gæster i Herning, hvor holdene dystede i kamp ét af to i Europa Leagues playoff-runde.

FC Midtjylland måtte stille uden Jonas Borring, der er låst i turneringen, mens Rafael van der Vaart endnu ikke er vurderet spilleklar. Desuden er Tim Sparv fortsat fraværende med knæproblemer. Osmanlispor var uden Aminu Umar, der onsdag spillede OL-semifinale for Nigeria, men sidste års nummer fem i ’Süper Lig’ stillede alligevel til start med en håndfuld landsholdsspillere og folk med flotte CV’er.

Én af disse var camerounske Pierre Webó, der fik en gratis kæmpechance på en fejl af Markus Halsti, men Johan Dahlin reddede sin holdkammerat. I den anden ende blev hjemmeholdet dog lige så farlige, da Rasmus Nissen snittede et hjørnespark på overliggeren.

FCM havde overvundet en spillemæssigt god start for tyrkernes vedkommende, men snart var uheldet alligevel over værterne. Patrick Banggaard var uheldig med at dreje et fladt indlæg i eget net bag en prisgivet Johan Dahlin, og så var Osmanlispor i front.

Udligningen kunne Filip Novák have sørget for, men helt fri foran et tomt mål kiksede han Halstis aflevering. Også Paul Onuachu kunne have gjort det til 1-1, men hans hovedstød endte lige i favnen på Karcemarskas i tyrkernes mål. Da Rasmus Nissen brød igennem i feltets højreside ét minut før pausen, blev det til en blanding af en afslutning og en aflevering, der gik snert forbi fjerneste opstander.

Tidligt i anden halvleg blev Martin Pusic bragt i aktion for at skabe mere tyngde i front, men de store drenge i det tyrkiske forsvar holdt FCM’erne fra fadet i anden halvleg.

I slutfasen kom Mikkel Duelund på banen, men blot ét minut med græs under støvlerne nåede offensivspilleren, før han blev headet i baghovedet og måtte en tur på sidelinjen med blødende hoved.

Begge hold fik en god mulighed at gå hjem på. Dzon Delarge tvang Dahlin ud i en stærk redning, mens Rilwan Hassan – netop som kampen ramte fem minutters overtid – pressede Osmanlispor-keeperen til at fumle og give retur med en lumsk afslutning.

Det lykkedes dog ikke FC Midtjylland at score. Holdet manglede både den sidste kynisme og en smule held i et opgør, som midtjyderne kunne have vundet. I stedet rejser FCM til Ankara med 0-1.

Europa League-playoff
FC Midtjylland – Osmanlispor FK
20’ 0-1 Patrick Banggaard (selvmål)

Advarsler:
14’ Erdal Kilicaslan, OFK
23’ Paul Onuachu, FCM
27’ Numan Cürüksu, OFK
45+2’ Markus Halsti, FCM
54’ Pierre Webó, OFK
66’ Rilwan Hassan, FCM
86’ Zydrunas Karcemarskas, OFK
89’ Badou Ndiaye, OFK

FCM, 4-1-4-1:
Johan Dahlin – Rasmus Nissen, Kian Hansen, Patrick Banggaard, Filip Novák – Markus Halsti (61’ André Rømer) – Rilwan Hassan, Jakob Poulsen, Kristoffer Olsson (53’ Martin Pusic), Václav Kadlec – Paul Onuachu (78’ Mikkel Duelund).
Bænk:
Mikkel Andersen, Kristian Riis, Alexander Munksgaard, André Rømer, Marco Larsen, Mikkel Duelund, Martin Pusic.

OFK, 4-4-1-1.
Zydrunas Karcemarskas – Avdija Vrsajevic, Numan Cürüksu, Václav Procházka, Tiago Pinto – Erdal Kilicaslan (76’ Muhammed Bayir), Mehmet Güven, Badou Ndiaye, Dzon Delarge – Raheem Lawal (61’ Musa Cagiran) – Pierre Webó (76’ Raul Rusescu).
Bænk:
Hakan Arikan, Koray Atinay, Raul Rusescu, Muhammed Bayir, Musa Cagiran, Tugay Kacar.

Dommer:
István Kovács (Rumænien)

Tilskuere:
7.003

Kampens FCM-spiller:
Johan Dahlin