19.10.2019, 09:46 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Svensk glæde over forestående jubilæum

Når Joel Andersson spiller sin næste kamp for FC Midtjylland, er det kamp nummer 50 siden skiftet fra svensk fodbold

Han er ydmyg og hårdtarbejdende, og snart har svenske Joel Andersson været det 50 gange for FC Midtjylland.

Når han spiller sin næste kamp for klubben, er det nemlig kamp nummer 50 for midtjyderne siden skiftet fra svensk fodbold, og det overrasker den alsidige back en smule.

- Er det? Det vidste jeg ikke engang, siger han.

Jubilæet kan allerede blive i mandagens hjemmekamp i 3F Superligaen, hvor Randers FC kommer på besøg på MCH Arena.

- I Danmark er der lidt flere kampe end i Sverige, så hvis man er stamspiller, bliver det hurtigt til mange kampe. Jeg har været heldig at spille meget, så det er rigtig dejligt, siger Joel Andersson, som mener at have tilført sit spil flere ting på dansk græs.

- Jeg er blevet stærkere fysisk, jeg har fået mere power, og så tænker jeg lidt hurtigere, siger han om sin første tid hos FC Midtjylland.

Han glæder sig på holdets vegne til topkampen mod Randers FC, som kommer til MCH Arena med fem Superliga-sejre i træk.

- Randers er et godt og fysisk stærkt mandskab. Vi ved ikke, hvordan de griber kampen an, men måske vil de stå lidt lavere end ellers, hvilket vi også oplevede i vores seneste kamp i Silkeborg. Her lykkedes vi fint med at producere chancer alligevel, så det skal vi have gang i igen, siger Joel Andersson, som tror på en hjemmesejr mandag aften.

- Det tror jeg altid på, når vi går på banen.

Han har i lighed med mange af holdkammeraterne nydt landskamppausen, hvor han fik tid til at besøge sin kæreste og familie hjemme i Sverige.

- Det er altid godt at koble lidt af, og så var det også ganske fint, at jeg igen fik mulighed for at smage mors mad, lyder det fra en smilende svensker, som i nær fremtid, måske allerede på mandag, kan kalde sig 50-kamps jubilar i FC Midtjylland.