21.10.2019, 21:44 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Svensk matchvinder på MCH Arena

FC Midtjylland forsvarede førerpositionen med en 2-1 sejr over Randers FC - Mikael Anderson og Jens-Lys Cajuste sørgede for målene

Mandag aften var der topkamp på MCH Arena i Herning, hvor førerholdet FC Midtjylland tog imod Randers FC, som inden opgøret var placeret som nummer tre i 3F Superligaen.

Gæsterne kom med fem Superligasejre i træk, mens FC Midtjylland nød udesejren over Silkeborg IF i landskamppausen, og de to tophold gav hinanden en intens kamp, som endte med en 2-1 sejr til FC Midtjylland.

Hos hjemmeholdet var der blomster til Joel Andersson for 50 kampe, og svenskeren leverede som vanligt en stærk indsats fra positionen som højre back.

Hjemmeholdet var uden karantæneramte Frank Onyeka, mens både Tim Sparv og Marc Dal Hende sad ude på grund af skader, og det betød blandt andet, at Jens Lys Cajuste spillede på den centrale midtbane, hvilket viste sig at være en god idé.

I de første 45 minutter var der ikke de store og åbne chancer, men de kom til gengæld i begyndelsen af anden halvleg.

Både Echo og Riis testede hjemmeholdets målmand Jesper Hansen, men den rutinerede keeper var på plads begge gange, mens han til gengæld var prisgivet efter 54 minutter, da Piesinger fra tæt hold hamrede gæsterne i front med 1-0 efter et hjørnespark.

Føringen stod dog ikke længe, for fire minutter senere leverede Awer Mabil et perfekt indlæg fra højre, som Mikael Anderson sendte i nettet ved bageste stolpe.

Derfra pressede værterne på for en vinderscoring, og den kom efter 67 minutter, da Jens-Lys Cajuste modtog bolden på kanten af Randers-feltet. Den kontrollerede afslutning fra svenskeren blev rettet af, og dermed var Carlgren i gæsternes mål uden chance for at redde, mens Cajuste jublede over sin første FCM-scoring.

2-1 til topholdet, hvilket passede hovedparten af de 7410 tilskuere, og de kunne også glæde sig over at se Nicolas Madsen få sin hjemmebanedebut.

Tre nye point, et fint comeback efter Randers-føringen, og Mikael Andersson blev kåret som kampens spiller på en dag, hvor også FCM Samfunds fire partnere, Alpi, DK Company, Rationel og Vestjylland Forsikring, viste klassen ved at donere 10 kroner pr. tilskuer til Knæk Cancer-kampagnen.