23.07.2020, 15:58 | Af: Administrator | Foto: Getty Images

Sviatchenko er Forårets Profil i 3F Superligaen

Vores anfører vandt Tipsbladets prestigefyldte pris som Efterårets Profil, og nu kåres han også som Forårets Profil af de 14 3F Superliga-trænere

Af: Sebastian Stanbury, Tipsbladet

I december valgte de 14 Superliga-trænere ham til Efterårets Profil, og syv måneder senere har de så fulgt op ved også at gøre Erik Sviatchenko til Forårets Profil i Tipsbladets traditionsrige kåring. FC Midtjylland-stopperen fik 42 ud af 65 mulige point og vandt foran AGF's Patrick Mortensen, som på andenpladsen scorede 30 point.

- Det er klart den fedeste anerkendelse, man kan få fra sine kolleger. Her er det jo trænerne, der har stemt. Det værdsætter jeg enormt meget; at være øverst på skamlen såvel som i efteråret. Det betyder jo også, at jeg har leveret på et stabilt, højt niveau sammen med mine holdkammerater, og det betyder enormt meget, siger Erik Sviatchenko, der fik de maksimale fem point af syv af Superligaens 14 trænere, fortæller Erik Sviatchenko til Tipsbladet.

FC Midtjylland havde tre spillere i kåringens top fem. Frank Onyeka blev nummer tre og Alexander Scholz femmer. AGF's Casper Højer Nielsen blev nummer fire.

Anføreren skriver sig samtidig ind i en eksklusiv klub, idet kun Andreas Bjelland (FCN) og Robert Skov (FCK) tidligere har formået at vinde Efterårets Profil og Forårets Profil i samme sæson. 

Herunder kan du se de tidligere FCM-vindere af prisen.

FCM-vindere af Tipsbladets profilkåringer
Forårets Profil 2004: Mohamed Zidan
Efterårets Profil 2004: Mohamed Zidan
Efterårets Profil 2014: Pione Sisto
Forårets Profil 2015: Jakob Poulsen
Efterårets Profil 2019: Erik Sviatchenko
Forårets Profil 2020: Erik Sviatchenko

Du kan i Tipsbladet fredag læse et interview med Erik Sviatchenko, der fortæller om kåringen og foråret. Du kan også se navnene på alle de spillere, der fik stemmer til kåringen af Forårets Profil - du kan også se, hvordan de 14 cheftrænere stemte. Tipsbladet findes som indstik i Ekstra Bladet hver fredag.