26.04.2016, 08:45 | Af: | Foto: Getty Images

Sviatchenko giver 10.000 kr. til fans

Den tidligere forsvarsprofil vil gerne give noget tilbage til klubbens fans

I vinter gik en stor drøm i opfyldelse for Erik Sviatchenko, da han blev solgt til den skotske storklub Celtic.

Men tiden i FC Midtjylland, hvor han tog turen hele vejen fra Akademiet til en profil i Alka Superligaen, vil han aldrig glemme.

Og båden klubben og fansene står forsvarsgenerelen nær, og det er da også baggrunden for, at han har valgt at donere 10.000 kroner til FC Midtjyllands officielle fanklub Black Wolves.

Fansene altid der for mig
- Jeg har været i min hjerteklub i ti år, og fansene har altid været der for mig. Derfor vil jeg gerne betale lidt tilbage, som de så kan bruge på at skabe en fed stemning for mine gamle holdkammerater og for de øvrige tilskuere, der kommer på stadion, forklarer Erik Sviatchenko.

- Jeg har altid haft fansenes støtte, og jeg har bevidst valgt at indgå en dialog med dem, og derigennem har jeg faktisk følt, vi var meget tættere end andre fan/spiller-relationer, siger Sviatchenko.

Selv om landsholdsspilleren i dag har sin daglige gang i Skotland, hvor han har fået en god start i Celtic med fast spilletid i midterforsvaret, så har han stadig kontakt med det midtjyske.

Glemmer aldrig FCM
- Folk skriver og tænker stadig på mig via deres tilkendegivelser, og det er rart. Jeg glemmer aldrig FC Midtjylland og den familiefølelse, der altid har været og stadig er. Jeg følger stadig helt tæt med i FCM og ser alle kampene, siger Celtic-spilleren.

I Black Wolves bliver beskeden om en økonomisk indsprøjtning ikke overraskende taget godt imod.

- Det er da mange penge. For eksempel kostede malingen til tifoen mod Viborg 7000 kroner, så Erik bliver da en stor bidragsyder til vores næste tifo, siger formand for Black Wolves Thomas Mikkelsen.

Håber han kommer hjem
- Det er super cool af Erik. Han er en god gut, og jeg tror, at alle håber på at se ham tilbage i FC Midtjylland, når han er færdig i udlandet. Vi har fulgt Erik, siden han var en ung knøs på Akademiet,

Han er enig i, at fansene og Sviatchenko har haft et tæt forhold.

- Erik har ikke været bange for at give noget af sig selv, og vi har kunnet følge ham tæt på de sociale medier. Vi har kunnet se, hvordan han er vokset som menneske og spiller i hans tid i FC Midtjylland. Det har været fedt at se, hvordan har taget over, når Bak ikke har været der. Han var for mig en naturlig anfører i Baks fravær, og jeg håber, han kommer hjem og får bindet om armen engang, siger formanden.