15.08.2020, 20:16 | Af: Administrator | Foto: Getty Images

Testnederlag til Stade de Reims

Der var mange fine præstationer, og spilleminutter til 20 mand, men de franske værter trak det længste strå i sæsonens første træningskamp, hvor en pauseføring blev vekslet til et nederlag på 3-1

Godt 4.000 tilskuere havde fundet vej til Stade Auguste Delaune på en løn sommeraften i det nordøstlige Frankrig, hvor værterne pudsede formen af for sidste gang forud for den nye sæson i Ligue 1, som de åbner mod AS Monaco i den kommende uge. 

Evander var tiltænkt en startplads, men måtte lade sig erstatte af Frank Onyeka, da vores brasilianske 10’er måtte trække sig under opvarmningen.

Kampen blev indledt med et flot gennembrud af Paulinho, der efter en tunnel på sin oppasser strøg ind i feltet, hvor han kolliderede med en forsvarsspiller. Det var tæt på en flyvende start, men der skulle ikke gå længe før netmaskerne blaffrede i Reims. 

Efter et lille kvarter opfangede Dreyer et skidt udspil fra Rajkovic i hjemmeholdets mål, og fandt en fri Mabil fri i feltet. Den australske landsholdsspiller var kølig og lod en forsvarsspiller gøre sit udfald, inden han sikkert sendte bolden i kassen.

Målet fik værterne længere frem på banen, men de havde svært ved at finde vej gennem FCM-defensiven anført af Scholz og Sviatchenko. Jesper Hansen måtte parere et forsøg fra Reims' 10'er Zeneli, men så ellers passivt til i første halvleg. 

Pausen blev, som varslet af cheftræner Brian Priske forud for opgøret, brugt til at bringe hele ni nye spillere på banen. Jesper Hansen og Anders Dreyer var de eneste startende spillere, der også kom ud til anden halvleg, hvor Andersson, James, Nicolaisen, Dyhr, Madsen, Isaksen, Anderson, Vibe og Brumado blev sendt i aktion. Det var Isaksens første kamp, siden den knæskade han på uheldig vis pådrog sig på træningsbanen tilbage i maj. 

Anden halvleg var blot seks minutter gammel, da Junior Brumado fordoblede føringen. Troede han – og de fremmødte på stadion i Reims. Isaksen headede et indlæg på tværs til Vibe, der uselvisk lagde bolden af til Brumado, der over to omgang fik skubbet bolden over stregen. På mystisk vis endte kampens dommer dog med at dømme et frispark til Reims' keeper.

Efter en flot indledning blev et par opspilsfejl dyre. Kuglen endte hos Munetsi, der udlignede til 1-1 med en hård afslutning fra feltkanten, der efter kontakt med Hansens handske røg i mål via overliggeren. Det skulle hurtigt gå fra slemt til værre. Tre minutter senere blev Kutesas skud rettet af, og hoppede i mål bag en sagesløs Hansen. 

Efter scoringerne trak Reims sig længere tilbage på banen, men det lykkes ikke at få scoret et udlignede mål. I stedet kunne Touré lukke kampen, da han i overtiden stak alene igennem fra midten og sikkert scorede til slutresultatet 3-1. 

Sæsonens første træningskamp endte dermed 3-1, i en kamp hvor hele 20 spillere fik minutter i benene. Torsdag spiller vi sidste test inden kvalifikation til Champions League. Nærmere info om den kamp følger i den kommende uge.