29.11.2018, 14:38 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Thomasberg: Sportsligt er FCM en vanvittig succeshistorie

Den tidligere FCM-spiller og -træner står som cheftræner i Randers FC ikke med de bedste kort på hånden inden mødet med de forsvarende danske mestre

- Hvis man kigger statistisk på det, er det vel bedre, at vi melder afbud.

Thomas Thomasberg griner højt, da han siger det - for det første fordi statistikker er til for at blive brudt, og for det andet fordi Randers FC-cheftræneren selvfølgelig sender et kompetent mandskab ind på BioNutria Park Randers på søndag, hvor FC Midtjylland er gæst - men han erkender, at statistikken ikke er med værterne. 

- Vi har en forfærdelig statistik mod dem, erkender Thomas Thomasberg, som refererer til de seneste 10 indbyrdes opgør, hvor FC Midtjylland har vundet ni, mens en enkelt kamp er endt uafgjort.

- Så jeg siger det ikke for at underspille - det er fakta, understreger han.

Kronjyderne har dog samlet masser af selvtillid i løbet af november, hvor det er blevet til to sejre, over AGF og Hobro IK, samt en enkelt uafgjort mod FC Nordsjælland, mens gæsterne fra FC Midtjylland kommer med et nederlag på 2-1 til FC København i frisk erindring.

- Det er en ulempe for os, at FC Midtjylland tabte den, da de vil være endnu mere sultne søndag, for at finde tilbage til den stime uden nederlag, de havde gang i inden opgøret i Parken.

At Thomas Thomasberg har statistikken imod sig, er ikke den eneste udfordring - Mikkel Kallesøe, Nicolai Poulsen og Jonas Bager er alle ude med karantæne i søndagens opgør.

- Det er spillere, som er med i vores startopstilling, hvis de ellers er klar, men selv uden dem går vi naturligvis på banen med troen på, at vi kan skabe et resultat, vi kan bruge til noget. Jeg hæfter mig også ved, at FC Midtjylland har været heldig mindst et par gange her i Randers, blandt andet med scoringer i den absolutte slutfase. Så lad os nu se, siger Thomas Thomasberg.

Han har en fortid som både spiller og træner i FC Midtjylland - det sidste i øvrigt i tæt samarbejde med FC Midtjyllands nuværende cheftræner Kenneth Andersen - og Thomas Thomasberg har kun gode ting at sige om sin tidligere klub.

- Siden stiftelsen har der måske været enkelte perioder med økonomiske udfordringer, men sportsligt er klubben en vanvittig succeshistorie, siger Thomas Thomasberg.

Han husker tydeligt, da han som spiller lyttede til den ene vilde udmelding efter den anden fra ledelsen, og der var da tidspunkter, hvor man som spiller var forholdsvis skeptisk i forhold til de voldsomme ambitioner, husker Thomas Thomasberg.

- Overliggeren er placeret meget højt i FC Midtjylland, og de gør tingene anderledes end de fleste, men klubbens største styrke er efter min mening den interne kontinuitet. Når jeg kigger på klubben i dag, ser jeg jo mange af de personer, der også var der, da jeg var i klubben, men det betyder ikke, at klubben står i stampe. Det er fremad hele tiden, og det sker på fundamentet af en unik kultur skabt via kontinuitet og interne rekrutteringer, mener Thomas Thomasberg, som søndag selvfølgelig gør alt for at drille sin tidligere klub. Og bryde statistikken.

Opgøret på Bio Nutria Park Randers fløjtes i gang klokken 14.00 på søndag.