10.07.2016, 18:30 | Af: | Foto: Getty Images

Thorup: Fuldt fortjent sejr

Cheftræner Jess Thorup glæder sig over, at mange spillere byder sig til

FC Midtjylland kan se tilbage på en opstart uden nederlag. Således er det blev til sejre over superligakollegerne fra Esbjerg fB og Randers FC, mens 1. divisionsmandskabet fra Skive IK for en uge siden blev besejret med 4-0.

I dag blev der så sat punktum for rækken af testkampe, da FC Midtjylland på mål af Vaclav Kadlec og Babajide David vandt med 2-0 over AC Horsens, der i denne sæson gør comeback i Alka Superligaen.

- Det var en fuldt fortjent sejr. Vi spillede en god gang fodbold og kreerede chancer, så det var overordnet en rigtig god testkamp, siger cheftræner Jess Thorup.

LÆS OGSÅ: Billetsalget til 2. kvalrunde åbnet

- Der var masser af spilletid til dem, som ikke har fået så meget i opstarten, og alle viste, at de er klar til de udfordringer, vi står foran. Vi kan jo bare kigge på næste uge, hvor vi har tre kampe på en uge, så der bliver brug for mange spillere.

Trænerteamet havde igen valgt at give chancen til mange af klubbens unge spillere.

- Jeg så, de var på et højt niveau og gjorde det godt. De viste sig frem, og det havde jeg bedt dem om. De skal gerne gøre det så svært for mig som muligt i forhold til, hvem der skal spille. Så det var godt at se, siger Thorup.

Jagter en plads på holdet
Et af de talenter, der var spilletid til i dagens test, var 17-årige Kaan Kairinen, der begyndte opgøret på den centrale midtbane.

- Det føles altid godt, når man begynder inde. Jeg synes, jeg spillede en god kamp, og jeg synes, at vi som hold spillede godt specielt i første halvleg, siger Kaan Kairinen. der jagter en plads i truppen, når Alka Superligaen skydes i gang.

- Mit største mål er at være i truppen, når turneringen begynder. Jeg føler, jeg er tæt på, men jeg skal selvfølgelig blive ved med at arbejde hårdt hver dag og vise trænere, jeg at fortjener en plads på holdet, siger Kairinen, der måtte lade sig skifte ud i begyndelsen af anden halvleg.

- Jeg fik en finger i øjet kunne ikke se noget i ti minutter, men det er okay nu, beroliger det finske midtbanetalent

Dejligt at score
En anden spiller, som gjorde opmærksom på sig selv, var hurtigløberen Babajide David, der afløste Daniel Royer på højrekanten. Nigerianeren udnyttede sin hurtighed, da han scorede kampens andet mål med ti minutter igen.

- Det var dejligt at komme ind og score, siger en glad Babajide David, der blev sendt i aktion med en halv time igen.

- Jeg synes, jeg leverede en fin præstation. Det var dejligt at hjælpe holdet til sejr, og jeg synes, vi spillede en god kamp, siger David, der i sidste sæson var udlejet til samarbejdsklubben Thisted FC.

Næste gang FC Midtjylland skal i aktion er på torsdag hjemme på MCH Arena, når det gælder FC Vaduz i anden kvalifikationsrunde til Europa League-gruppespillet. Kampen har kick-off, og du kan købe billet til opgøret HER.