26.09.2019, 21:23 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

Tidligere akademispiller sendte FC Midtjylland ud

De forsvarende pokalmestre tabte 1-0 i Sundby Idrætspark - Jens-Lys Cajuste fik rødt kort i begyndelsen af anden halvleg

FC Midtjylland spillede næsten hele anden halvleg med en spiller i undertal i torsdagens opgør i Sydbank Pokalen, og det udnyttede hjemmeholdet Fremad Amager til at sende de forsvarende pokalmestre ud af turneringen med en 1-0 sejr.

Matchvinder blev den tidligere akademispiller i FC Midtjylland, Samson Iyede, som med en flot aktion bragte sig selv til skud på kanten af feltet, og med venstrebenet tordnede han bolden i nettet uden chance for Jesper Hansen.

Dermed udnyttede værterne dén udvisning, som ramte Jens-Lys Cajuste og FC Midtjylland kort efter pausen.

Cajuste havde fået en advarsel, da han gik hårdt ind i en nærkamp, hvor han også fik ram på bolden, men dommer Benjamin Willaume-Jantzen vurderede, at FCM-spilleren gik for voldsomt ind i nærkampen, hvilket udløste advarsel nummer to og dermed rødt kort.

Det gav et velspillende Fremad Amager endnu bedre betingelser, mens gæsterne både før og efter udvisningen havde svært ved at komme frem til de store chancer.

Evander havde et skud på ydersiden af den ene opstander i første halvleg, og så var Sory Kaba tæt på at fremtvinge et Fremad Amager-selvmål små 20 minutter inden slutfløjtet, men det var langt fra nok i en generelt chancefattig kamp.

Derfor kunne hovedparten af de 2304 tilskuere i Sundby Idrætspark vandre glade ud i september-mørket på Amager.