21.07.2020, 09:57 | Af: | Foto: Getty Images

Tim Sparv stopper i FC Midtjylland

Efter flere end 170 kampe med ulven på brystet, skal der skrives et nyt kapitel i Sparvs karriere. Den 33-årige finske landsholdsanfører stopper i FC Midtjylland ved kontraktudløb

Tim Sparv kom til FC Midtjylland i sommeren 2014 og har været en afgørende faktor i bestræbelserne på at vinde trofæer. Efter seks år og fire titler stopper den finske landsholdsanfører i klubben ved kontraktudløb efter denne sæson.

- Tim har på mange måder været definerende for FC Midtjyllands udvikling. Han har med sit professionelle væsen været med til at forandre kulturen, og han er som person enormt dedikeret og målrettet. Det har hjulpet hans medspillere til at blive bedre, ikke bare i Superligatruppen, men også på akademiet, hvor han har taget ansvar og engageret sig med stor passion, og vejledt de unge spillere, fortæller Svend Graversen anerkendende, og tilføjer: 

- Der har været et stærkt match mellem Tims og klubbens værdier, og det er gået op i en højere enhed over de sidste seks år til stor gavn for alle parter.  

Den 33-årige midtbanegeneral har vundet tre danske mesterskaber og en pokaltitel samt deltaget i et europæisk gruppespil. Blandt mange store øjeblikke funkler langskudsmålet mod Southampton i play-off til Europa League og 2-1 sejren over favoritklubben Manchester United på MCH Arena, hvor han tilmed bar anførerbindet.

- Det er svært at fremhæve enkelte minder, for jeg har haft utrolig mange gode oplevelser. Alle mesterskaberne og Europa står klart, men the first is the first. FC Midtjylland havde ikke tidligere vundet som klub, så det var naturligvis ekstraordinært, da vi vandt mesterskabet i 2015. Der tog vi et stort skridt op som klub, og har spillet med om titlen lige siden, fortæller Sparv. 

Hovedperson selv mindes dog også særligt én oplevelse, der ikke fandt sted inden for stregerne. 

- Da vi sidder i bussen på vej hjem fra Sjælland i foråret 2018. Vi har lige vundet over FCK og pludselig udligner Horsens mod Brøndby, og med ét er mesterskabet spillet over i hænderne på os. Det liv, der kom da de udlignede. Jeg har aldrig oplevet noget lignende, og det står som et meget klart og stort øjeblik for mig.  

Den finske midtbanemotor er noteret for 17 optrædener i indeværende sæson, og 171 officielle kampe over de sidste seks sæsoner, men det er ikke kun på banen at Sparv har gjort en forskel for klubben – og omvendt. 

- Jeg er taknemmelig for min tid og rolle i udviklingen af klubben, og jeg føler at FC Midtjylland har forbedret sig på alle parametre og blevet mere professionel - helt fra akademiet og op til førsteholdet. Det har være en stor kilde til min motivation, fortæller han og uddyber: 

- Da jeg kom hertil som 27-årig havde jeg allerede spillet flere år i udlandet, men jeg fik alligevel øjnene op for nye ting. Hvor vigtig den sociale del er, og hvor meget klubben gør for at få alle til at føle sig tilpas. Jeg står som en mere moden person i dag, og det vil jeg gerne takke alle menneskerne i klubben for, siger finnen ydmygt.

Nu venter et nyt kapitel i Tim Sparvs karriere og der er fortsat masser af motivation og sult.  

- Jeg har fortsat det største foran mig. Jeg har haft en lang karriere på landsholdet, hvor jeg har et stort ansvar, og jeg vil være en del af EM-slutrunden næste sommer. 

På søndag tager vi afsked med Tim Sparv på MCH Arena, men der skal allerede nu lyde en stor tak for indsatsen på og uden for banen. Vi ønsker dig al held og lykke i fremtiden.