24.10.2016, 21:58 | Af: | Foto: Getty Images

Tre gyldne minutter sikrede sejren

Skarphed i anden halvleg gav sejr og godt afsæt til søndagens topkamp mod FCK

FC Midtjylland slog hurtigt tilbage, da Esbjerg kom først på måltavlen i aftenens opgør på Blue Water Arena. For blot tre minutter efter, at den udlejede FCM-dribler Awer Mabil bragte hjemmeholdet foran på et flot frisparksmål, var Jonas Borring på plettet.

Fra sin udgangsposition på højrekanten var han trukket ind i banen, og det så Rilwan Hassan, der var blevet sendt af sted i den modsatte side af Mikkel Duelund, og sendte et indlæg ind i til Borring, der med venstreskøjten bragte balance i regnskabet.

Men inden de knap 4500 tilskuere kunne lune sig på de to mål, havde Mikkel Andersen gjort sit for at udsætte målscoring. For kun en flot benparade på Mads Hvilsoms afslutning fra kanten af det lille felt forhindrede en scoring i det 18. minut.

Men allerede i det andet minut kunne den tidligere Esbjerg-spiller Martin Pusic have fejret sin fødselsdag med en scoring, da han blev spillet blank i det det lille felt, men den tidligere superligatopscorer missede sin afslutning.

Print-Selv-Billetter: FC MIDTJYLLAND VS. FCK SØNDAG KL. 18.00 - KØB BILLETTER HER >>

I anden halvleg tog kaptajnen så fat. Først slog Jakob Poulsen et af mange giftige indlæg mod bagerste stang, hvor Jonas Borring var tæt på at blive dobbelt målscorer, men han fik ikke ordentligt ram på bolden, og få minutter senere lå bolden så i panden på Filip Novak, men Esbjerg-keeperen leverede en god redning.

Men Poulsen blev ved, og med knap en halv time tilbage sendte han selv sit hold i front. Et knivskarpt indlæg strøg igennem til bagerste stolpe – kyssede opstanderen og gik i mål til 2-1. To minutter senere var ’Polle’ også arkitekten bag 3-1-målet, da han lagde en sukkerbold til Rilwan Hassan, der alene med Jeppe Højbjerg viste overblik og lagde den af til Mikkel Duelund, der behersket kunne sende bolden i mål.

Der var optræk til flere midtjyske chancer i anden halvleg, men ulvene rejser hjem med en 3-1-sejr og mange gode præstationer i bagagen, inden det søndag glæder topduellen mod FC København på MCH Arena. Men inden det går løs søndag aften i Herning, venter der torsdag aften en pokalkamp på udebane mod Fremad Amager.

Kampfakta:

Alka Superliga, runde 14:
Esbjerg fB - FC Midtjylland 1-3 (1-1)
23’ 1-0 Awer Mabil
26’ 1-1 Jonas Borring
62’ 1-2 Jakob Poulsen
64’ 1-3 Mikkel Duelund

Advarsler:
14’ Kian Hansen, FCM

Holdopstillinger (Udskiftninger):
Esbjerg fB, 4-4-2:

Jeppe Højbjerg - Nikolaj Hagelskjær, Marco Lund, Andreas Nordvik (75’ Daniel Stenderup), Bjørn Paulsen - Awer Mabil, Victor Pálsson, Casper Nielsen, Mathias Kristensen - Robin Söder, Mads Hvilsom

Bænk: Jonas Jensen, Daniel Stenderup, Jesper Jørgensen, Mark Brink, Brent McGrath, Jeppe Brinch, Daniel Anyembe

FCM, 4-1-4-1:
Mikkel Andersen - Rasmus Nissen, Kian Hansen (67’ Kristian Riis) , Patrick Banggaard, Filip Novák - André Rømer - Rilwan Hassan, Jakob Poulsen, Mikkel Duelund, Jonas Borring (62’ Kristoffer Olsson) - Martin Pusic (70’ Paul Onuachu)

Bænk:
Joahn Dahlin, Kristian Riis, Markus Halsti, Kristoffer Olsson, Mads Døhr Thychosen, Babajide David, Paul Onuachu.

Dommer: Morten Krogh

Tilskuere: 4.473