28.07.2019, 18:03 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Tredje sejr af tre mulige

Evander blev matchvinder, og Sory Kaba fik debut, da FC Midtjylland vandt med 1-0 over AGF foran små 12.000 tilskuere på Ceres Park

FC Midtjylland spillede søndag eftermiddag sæsonens første udekamp i 3F Superligaen, og opgøret mod AGF på Ceres Park i Århus endte med endnu en sejr - denne gang 1-0 på en sen Evander-scoring.

Trænerstaben hos gæsterne havde givet genvalg til Jens Lys Cajuste som højre back, og det betød, at Joel Andersson igen tog plads som venstre back i Paulinhos skadesfravær.

Det var hjemmeholdet, som indledte kampen bedst, men Jesper Hansen var på plads, da Bundu forsøgte sig allerede efter seks minutters spil.

Som første halvleg skred frem, kom FCM-spillerne bedre og bedre med i kampen - blandt andet var der et fint hovedstødsforsøg fra Ayo Okosun, men ellers åbnede kampen sig aldrig for alvor, da begge mandskaber var godt organiserede på egen halvdel.

Efter pausen var det så FC Midtjyllands tur til at indlede bedst - først sendte Evander et langskud lige forbi den ene opstander, og kort efter forærede AGF-målmand Eskelinen bolden til Gustav Wikheim, som sendte bolden til Evander.

Brasilianerens skud var på vej i nettet, men på målstregen dukkede en gammel kending såmænd op i skikkelse af Alexander Munksgaard, og han stod i vejen for en føring til sine tidligere holdkammerater.

Det lignede mere og mere en kamp uden scoringer, men få minutter før den ordinære spilletids udløb slog gæsterne til.

Mikael Anderson tog et stærkt dybdeløb og nåede akkurat stikningen før Eskelinen i AGF-målet, hvilket gav et straffespark, som der ikke kunne diskuteres ret længe om.

Trods massiv hylekoncert fra hovedparten af de næsten 12.000 tilskuere, var Evander iskold - og han scorede sejrsmålet for FC Midtjylland, som dermed fik sin tredje sejr i træk.

Det var endda ikke det eneste glædelige, for i anden halvleg fik Sory Kaba sin debut for FC Midtjylland, og han kvitterede med et fint indhop.