20.05.2019, 09:21 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Tunge skridt afløst af vild jubel

Mads Døhr Thychosen er under pres i kortklubben, men han glæder sig alligevel til endnu en kamp mod Brøndby IF

21-årige Mads Døhr Thychosen påtog sig et kæmpe ansvar ved at melde sig som en af FC Midtjyllands fem sparkere, da årets pokalfinale mellem FC Midtjylland og Brøndby IF skulle afgøres med en straffesparkskonkurrence i Parken.

Han vandrede som den anden FCM-spiller ned mod bolden i vished om, at Jesper Hansen havde klaret Brøndby IF's første forsøg, mens Jakob Poulsen sædvanen tro scorede usvigeligt sikkert på det første FCM-forsøg - og Mads Døhr Thychosen tog turen i selskab med en massiv pibekoncert fra Brøndby-fansene.

Nu skulle føringen cementeres, men Mads Døhr Thychosens forsøg blev pareret.

- Jeg tror ikke, jeg tænkte noget konkret, da jeg så ham redde, men det var med meget tunge skridt, at jeg gik tilbage mod midten. Det er i sådan en situation, du har brug for dine holdkammerater, og de var der selvfølgelig for mig, siger Mads Døhr Thychosen.

Han kender rsikoen ved straffesparksafgørelser, men nogen skal jo sparke, som han siger, og Mads Døhr Thychosen er ikke afskrækket efter oplevelsen i Parken.

- Jeg sparker gerne igen, hvis jeg havner i en lignende situation, og nu endte det heldigvis med vild jubel alligevel denne gang, siger Mads Døhr Thychosen, som grinende tilføjer, at der alligevel venter konsekvenser på baggrund af det misbrugte forsøg.

- Jeg er jo med i kortklubben, og de andre i kortklubben scorede, i den ordinære kamp og straffesparkskonkurrencen, så jeg er under pres, det erkender jeg. Det er helt sikkert noget, jeg kommer til at høre for i fremtiden, men det er okay, for vi endte heldigvis med at stå med pokalen trods mit kiksede forsøg, siger Mads Døhr Thychosen.

Han kalder det en kæmpe oplevelse, at han fik lov til at spille pokalfinalen - noget han føler, han har gjort sig fortjent til - og den unge FCM-spiller håber, at han også i fremtiden får mulighed for at pleje kampformen med mere kontinuerlig spilletid.

- Det har været en hård sæson, hvor jeg er gledet ud og ind af holdet, og jeg har da også en klar ambition om at bide mig endnu bedre fast i startopstillingen, siger Mads Døhr Thychosen, som dog erkender, at kroppen er ramt lige nu.

- 120 minutter i en hård pokalfinale efterfulgt af festligheder sætter sine spor, som han siger med et skævt smil.

Sæsonen er dog langt fra slut, understreger han, og han glæder sig over, at næste opgave er en udekamp mod netop finalemodstanderen fra Brøndby IF.

- Vi skal spille på et fedt stadion, hvor der altid er en fantastisk stemning, og det er med til at motivere. Vi skal som spillere fortsætte vores udvikling, og kampen mod Brøndby IF er en god måde at gøre det på. Brøndby-spillerne jagter uden tvivl revanche for nederlaget i finalen, så der venter en ny, spændende og intens opgave på os, forudser Mads Døhr Thychosen.

Det er fem år siden, han skiftede til FC Midtjylland fra barndomsklubben Vejle Boldklub, og siden har han været med til at vinde U19-guld to gange, DM-titlen i Superligaen én gang, og nu er der også et historisk pokalmesterskab på den unge FCM-spillers cv.

- Det er da okay, ikke, spørger Mads Døhr Thychosen retorisk og smilende. 

Kampen på Brøndby Stadion fløjtes i gang klokken 19.00.