20.03.2016, 00:18 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U17 tog revanche mod Nordsjælland

Sagde ”tak for sidst” med et sejrsmål i overtiden

Da FCM U17 i efteråret besøgte Farum, måtte ulvene drage tomhændede hjem efter en FCN-scoring i overtiden. Derfor var glæden da også mærkbar, da rollerne lørdag eftermiddag blev byttet om.

En influenza-epidemi havde ellers gjort sit til at sabotere FCM U17’s forberedelser til kampen. Mads Carlson og Mathias Nors måtte melde afbud på kampdagen, og det efterlod cheftræner Svend Graversen med en såre overskuelig gruppe spillere at vælge en startopstilling fra.

Kampplanen for FCM U17 var at stresse gæsterne med højt presspil så længe kræfterne var til det, og den taktik lykkedes ganske fint i de første fyrre minutter. Gæsterne blev holdt væk fra FCM-målet, og ulvene kunne og burde have været foran ved pausen.

Desværre for FCM U17 måtte Victor Torp efter en halv time lade sig udskifte med en skade – Aksel Smith-Petersen kom ind i hans sted.

Også i anden halvleg holdt hjemmeholdet fast i det udmærkede spil, og efter en times spil kastede det et mål af sig. Christian Tue Jensen slog et skarpt indlæg mod forreste stang, hvor Sebastian Buch dukkede op og stødte sit ottende sæsonmål i kassen.

Efter scoringen mistede ulvene momentum, og det var nu FCN der pressede på. Med et kvarter udnyttede gæsterne et FCM-boldtab til at score efter en omstilling. 1-1.

Tanken var ved at være tom hos FCM’erne, og efter et hjørnespark måtte Simon Petersen helt op i trekantssammenføjningen for at holde bolden ude af nettet.

I kampens overtid lykkedes det så FCM at få tilkæmpet sig et frispark i skudafstand af FCN-målet. Det tog Christian Tue Jensen sig af, og han sparkede læderet direkte i nettet til stor jubel blandt holdkammeraterne. 2-1 – og derved blev det.

- Det var ikke alt, der var lige godt, og det var ikke alt, der var lige kønt, men spillerne skal have en kæmpe ros for at stå sammen, spille disciplineret og arbejde stenhårdt. Influenza og skader gjorde, at det var op ad bakke, men spillerne reagerede ved at rykke sammen i bussen – hatten af for det, lød det fra Svend Graversen.

FC Midtjylland U17 – FC Nordsjælland U17 2-1 (0-0)
60’ 1-0 Sebastian Buch Jensen (assist Christian Tue Jensen)
67’ 1-1 FCN
80+2 2-1 Christian Tue Jensen

FCM U17: Simon Petersen – Lukas Giessing, Nicolai Damkjær, Japhet Sery Larsen, Sebastian Broder Nielsen – Victor Torp (30’ Aksel Smith-Petersen), Mikkel Jakobsen, Christian Tue Jensen – Kristian Brøndum Pedersen (60’ Jonathan Dahl Bagger), Casper Tengstedt, Sebastian Buch Jensen