19.03.2016, 17:51 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

U19 sejrrigt ud af nøgleopgør

Ulvene fik vist omstillingsspil af meget høj klasse i 4-1 sejren over FC Nordsjælland, da Jákub Thomsen scorede hattrick

Tyve sekunder. Så lang tid tog det for FCM U19 at finde vej til netmaskerne i lørdagens topopgør med FC Nordsjælland. Mads Døhr Thychosen viste, hvorfor man som tilskuer bør være på plads, når fløjten lyder, da han sendte Anders Poulsens opspil i nettet.

Sekvensen skulle vise sig at blive sigende for resten af opgøret, for FCM U19 havde i den grad slebet kontrakniven til kampen.

Spilmæssigt var første halvleg en jævnbyrdig affære, men ulvene formåede bedre end gæsterne at komme frem til afslutninger og kunne have været yderligere foran ved pausen.

- Vi lykkedes rigtig godt, når vi pressede dem højt. Når først FCN kom op på vores banehalvdel, kom vi til gengæld lidt for ofte på bagkant. Når de blev farlige, var det ofte, fordi vi gjorde dem farlige, ærgrede Kenneth Andersen sig.

Starten på anden halvleg kom heller ikke til at forme sig efter FCM-trænerens hoved, da FCN fik tilspillet sig et overtag.

Inden de nåede at drage fordel af det, huggede FCM U19 imidlertid til igen – en perfekt eksekveret omstilling endte med, at Jákup Thomsen sparkede bolden det sidste stykke over stregen.

Kort efter sparkede Andreas Raahauge et udspark ud langs den ene sidelinje. Her headede Anders Hagelskjær bolden videre til Jákup Thomsen, der allerede havde begyndt sit løb, og han drev bolden hele vejen ned til FCN’s mål, hvor han scorede med et spark fra en spids vinkel. I situationen fik han god hjælp fra Mads Døhr, der var løbet med og stjal forsvarernes opmærksomhed inde foran mål.

FCN prøvede at kæmpe sig tilbage i opgøret, og de fik også sat FCM under pres. Ulvene havde brugt mange kræfter, og kom til at stå lidt for langt tilbage. Et FCN-indlæg blev i første omgang afvist, men bolden kom direkte tilbage til en udækket Jacob Johansson. FCN’s topscorer kvitterede med en nem reducering til 3-1.

Gæsterne pressede på for at få det mål, der kunne skabe fornyet spænding om udfaldet, men i stedet blev det FCM der slog sejren fast. Det skete – forudsigeligt nok – på endnu en omstilling. Mads Døhr førte bolden frem og chippede den til sidst over til bagerste stang, hvor Jákup Thomsen sparkede sit tredje mål i kassen.

- Jeg er utroligt tilfreds med vores omstillingsspil i dag. Vi bliver farlige gang på gang, og får spillet chancerne så store, at der til sidst bare skal sættes en fod på bolden. Nu har vi bragt os selv i en god position, og det skal vi sørge for at udnytte ved at vinde de næste kampe, udtalte Kenneth Andersen efter opgøret.

Med sejren haler FCM U19 ind på FCN. Vicemestrene fører række med fire point ned til FCM og AaB, der dog begge har spillet færre kampe. Se stillingen i U19 Ligaen her.

FC Midtjylland U19 – FC Nordsjælland U19 4-1 (1-0)
1’ 1-0 Mads Døhr Thychosen (assist Andreas Poulsen)
52’ 2-0 Jákup Thomsen (assist Gloire Rutikanga)
56’ 3-0 Jákup Thomsen (assist Anders Hagelskjær)
70’ 3-1 Jacob Johanssson, FCN
90’ 4-1 Jákup Thomsen (assist Mads Døhr Thychosen)

FCM U19: Andreas Raahauge – Malte Jürgensen, Alexander Munksgaard, Andreas Murbeck, Anders Hagelskjær – Gloire Rutikanga, Mads Olsen (70’ Simon Sterring), Nikolaj Kirk (78’ Frank Onyeka) – Mads Døhr Thychosen, Andreas Poulsen (83’ Samson Onomigho), Jákup Thomsen