28.08.2016, 23:05 | Af: | Foto: Getty Images

Uafgjort i intenst derby

Målene manglede i et derby, der bød på masser af intensitet og dueller

Jublen var højlydt, da Rafael van der Vaart blev sendt på banen til sin Alka Superliga-debut med et lille kvarter igen. Og jublen var tæt på at blive endnu højere, for i to omgange var hollænderen tæt på at blive matchvinder i det midtjyske derby.

Første gang med syv minutter igen, da Rilwan Hassan serverede bolden for fødderne af van der Vaarts venstreben, men afslutningen kom ikke uden for keeperens rækkevidde. Det gjorde den til gengæld i slutminutter, men på målstregen fik hjemmeholdet afværget.

Og det var FC Midtjylland, der jagtede sejren i kampens slutning, men tættest på var Rilwan Hassan lige efter pausen, da ramte det øverste af overliggeren på en god venstrefodsafslutning.

I de første 45 minutter var det hjemmeholdet, der var farligst, hvor især Jonas Kamper kom tæt på. Første halvleg begyndte uheldigt, da hjemmeholdets Oliver Thychosen måtte hjælpes fra banen allerede efter et par minutter, da han vred uheldigt om på knæet.

Opgøret gav spilletid til unge Kristian Riis, der blev sendt på banen i stedet for Patrick Banggaard, der for anden superligakamp i træk fik en på hovedet og i denne gang måtte udgå. Og unge Riis skulle vise sig vigtig, da han med en glidende tackling i feltet fik forhindret Jonas Kamper i at få frit løb mod målet.

Mens målene manglede i derbyet, så bød det til gengæld på masser af intensitet og dueller, og FC Midtjyllands mange medrejsende fans leverede en flot kulisse bag det ene mål og indtog Energi Viborg Arena.

Viborg FF – FC Midtjylland 0-0 (0-0)

Advarsler
56’ George Fochive
89’ Kristian Riis

Start-11: Johan Dahlin, Rasmus Nissen Kristensen, Kian Hansen, Patrick Banggaard (49’ Kristian Riis), Filip Novak, Andre Rømer, Jakob Poulsen, Rilwan Hassan, Jonas Borring, Mikkel Duelund (64’ Vaclec Kadlec), Paul Onuachu.

Bænk: Mikkel Andersen, Kristian Riis, Alexander Munksgaard, Markus Halsti, Rafael van der Vaart, Kristoffer Olsson, Vaclav Kadlec.

Dommer: Dennis Mogensen

Tilskuere: 6043