16.04.2017, 18:33 | Af: | Foto: Getty Images

Uafgjort i Lyngby efter to midtjyske føringer

Kian Hansen scorede sit første superligamål mod Lyngby, da ulvene måtte tage til takke med uafgjort

Det hører til sjældenhederne, at Kian Hansen scorer. Ja faktisk har midtstopperen aldrig scoret i Alka Superligaen. Lige indtil i dag. For forsvarsgeneralen satte nemlig ulvene i gang mod Lyngby efter godt en halv time, da han headede et frispark i mål af Jakob Poulsen. Dermed skulle Kian Hansen igennem 148 superligakampe, inden han kunne lade sig hylde som målscorer.

Assisten fra Jakob Poulsen gjorde samtidig FCM-anføreren til den spiller, der flest gange har leveret den næstsidste aflevering inden en scoring. Rekorden som den spiller med flest assists i Alka Superligaen deler midtbanestyrmanden med den tidligere OB-spiller Søren Berg. 64 målgivende afleveringer har de to herrer leveret i karrieren.

Det var dog ikke længe, at Kian Hansen og co. fik lov til at glæde sig over scoringen. Minuttet efter lå bolden nemlig i deres egen ende, og for at gøre ondt være blev Kian Hansen noteret for Lyngby-målet efter klumpspil i det lille felt, hvor afslutningen blev rettet af af den midtjyske målscorer.

Den stilling holdt til pausen, men FC Midtjylland kunne dog med rette føle sig skuffede over ikke at være i front efter første omgang. Især Paul Onuachu havde et par store muligheder i løbet af de første 45 minutter, men nigerianerens målstime blev brudt på Lyngby Stadion.

Mens målene manglede i begyndelsen af kampen, så kom der et straks fra anden halvlegs start. Blot tre minutter var gået, da Mikkel Duelund igen bragte ulvene i front. Gustav Wikheim drev bolden godt frem og fandt en fremstormende Filip Novak, der fra sin venstre side serverede et indlæg til Duelund, der tog bolden ned med låret og lagde den i mål med ydersiden. Flot omstilling fra gæsterne.

Dermed lignede det tre midtjyske point, men med et kvarter igen udlignede indskiftede Jens Odgaard til 2-2 i en situation, hvor FC Midtjylland blot var ni mand på banen, da både Mikkel Duelund og Kian Hansen var sendt på sidelinjen efter behandling.

Med det ene point generobrede FC Midtjylland tredjepladsen. Næste gang ulvene skal i aktion er det igen på Sjælland, når FC København på søndag er modstanderen i Parken. Det opgør har kick-off klokken 18.00.

Kampfakta:

Alka Superliga, runde 29:
Lyngb BK - FC Midtjylland 2-2 (1-1)

33’ 0-1 Kian Hansen
34’ 1-1 Thomas Sørensen
48’ 1-2 Mikkel Duelund
73’ 2-2 Jens Odgaard

Advarsler:
31’ Mathias Tauber, Lyngby
45’ Jakob Poulsen, FCM
62’ Mikkel Rygaard
62’ Bror Blume
65’ Martin Ørnskov

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM, 4-1-4-1:

Johan Dahlin – Rasmus Nissen, Kian Hansen (77’ Rasmus Nicolaisen), Markus Halsti, Filip Novák – Janus Drachmann – Rilwan Hassan (84’ Simon Kroon), Jakob Poulsen, Mikkel Duelund, Gustav Wikheim (68’ André Rømer) – Paul Onuachu.

Bænk:
Mikkel Andersen, Rasmus Nicolaisen, André Rømer, Marc Dal Hende, Simon Kroon, Kaan Kairinen, Mikael Anderson.

Dommer:
Peter Kjærgaard-Andersen

Tilskuere:
1.748