08.05.2020, 18:29 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Udsigt til fodbold skaber stor glæde

Alle i og omkring FC Midtjylland ser frem til, at Superligaen genoptages – fredag formiddag var spillerne for første gang samlet igen på træningsbanen

Hvis FC Midtjyllands fans glæder sig lige så meget, så bliver det altså vildt til det første og historiske Drive In-arrangement ved MCH Arena.

Fredag var klubbens Superligatrup for første gang samlet til træning igen som et led i fase 2 i genåbningen af Danmark, og en nærmest euforisk glæde var med på banen.

Begejstringen var udtalt os alle, selv om alt endnu ikke er, som før Covid-19 lukkede landet og resten af verden ned – der leves for eksempel op til alle anbefalinger, restriktioner og krav fra regering og sundhedsmyndigheder – men det var tydeligvis en stor befrielse, at der nu igen er udsigt til dueller om Superliga-point.

- Det er en stor glæde og fantastisk for dansk fodbold. Der er al mulig grund til at rose Divisionsforeningen for arbejdet i en svær tid, og det har ligeledes været en fornøjelse at mærke fællesskabet og sammenholdet klubberne imellem, siger FC Midtjyllands sportschef Svend Graversen.

Han har den seneste tid blandt andet brugt mange ressourcer på at være i tæt kontakt med hjemsendte medarbejdere samt være så tæt som muligt på staben og spillerne, der var udfordret i en markant anderledes hverdag.

- Vi har også i den daglige ledelse haft tid til at arbejde fremadrettet på et strategisk niveau, mens vi selvfølgelig også har evalueret og reflekteret over det arbejde, der allerede er udført, fortæller Svend Graversen, som er imponeret over det job, der er udført på klubbernes vegne.

- Jeg tager virkelig hatten af for Divisionsforeningen og Superliga-lægerne, hvor vores egen Jan Hede er med, for de har knoklet med at lave de protokoller, vi som klubber skal efterleve i forbindelse med træning og kamp – blandt andet inkluderer det et omfattende testsystem, så alt kommer til at foregå på en sundhedsforsvarlig måde, siger Svend Graversen.

Anfører Erik Sviatchenko havde efter fredagens træning ligeledes en dejlig fornemmelse i kroppen.

- Kærligheden til spillet og duellerne er stadig stor, og alle har tydeligvis savnet det. Selv Marc (Dal Hende) røg jo ind i den ene tackling efter den anden i dag, som Erik Sviatchenko grinende siger med udsigt til at skulle spille om point igen i slutningen af måneden.

Det bliver dog fortsat uden tilskuere på tribunerne, men det er ifølge FCM-anføreren bedre end ingenting.

- Det er klart at foretrække i forhold til slet ikke at spille, mener Erik Sviatchenko, som i lighed med holdkammerater og staben har forsøgt at få det bedste ud af en svær situation.

- I begyndelse var det vanskeligt at forholde sig til tingene, fordi der var så mange ubesvarede spørgsmål, men mennesker, og især fodboldspillere, finder ret hurtigt ind i en ny rytme, hvor det for vores vedkommende handlede om at passe træningen ud fra de individuelle programmer. Jeg er sikker på, vi hurtigt er tilbage på det niveau, vi havde inden lockdown, lyder det roligt fra den rutinerede forsvarsspiller.

Samme ro besidder cheftræner Brian Priske, som var en af de få, der, længe inden virussen ramte Europa, udtrykte bekymring i forhold til Covid-19.

- Der er blevet spekuleret meget i den seneste tid, og der er både arbejdet med plan a, b og c, som Brian Priske siger.

Nu er han sammen med staben og truppen tilbage i noget, som minder om en hverdag, og det er glædeligt efter mange uger i et underligt vakuum.

- Det er da specielt, når man ikke kan passe sit arbejde 100 procent på grund af forskellige restriktioner, men spillerne skal have kæmpe ros for at tilpasse sig og få det bedste ud af en meget speciel periode.

Brian Priske har løbende fulgt spillerne tæt, så han var allerede tryg inden fredagens træning, og den tryghed blev kun øget ved at se spillerne på banen igen.

- Jeg har hele tiden haft en god fornemmelse i maven, og nu er den fornemmelse endnu bedre. Vi bliver i den grad klar til at spille om point igen sidst på måneden, lover FCM-cheftræneren, som ligeledes glæder sig over, at der har været optimale betingelser trods mange udfordringer.

- Herning Kommune fortjener stor kredit for at give os mulighed for at træne på hybridbanen. Det er min påstand, at det er Danmarks bedste græsbane, og selv efter mange timers aktivitet på banen, sørger kommunens folk for, at banen er i sublim stand, når vi skal bruge den igen. Den slags gør det lettere at komme igennem en periode med mange udfordringer og frustrationer, understreger Brian Priske.

Lige nu er der op til 40% rabat på alle spillertrøjer i Ulveshoppen.
Køb din FCM-trøje her