03.11.2017, 17:45 | Af: Jakob Nørgaard | Foto: FC Midtjylland

Ulveanføreren forlænger kontrakten

Jakob Poulsen forlænger kontrakt med FC Midtjylland og forstætter til sommeren 2019

Han har været med til at vinde det danske mesterskab for FC Midtjylland. Han scorede det afgørende mål for landsholdet, der sendte Danmark til VM i 2010. Han har spillet i FC Midtjylland i fem år sammenlagt. Han blev tronfølger som anfører efter Kristian Bach Bak. Han blev Superligaens kronede assistkonge i sidste sæson og fører nu med afstand.

I dag forlænger ulveanføreren Jakob Poulsen sin kontrakt med FC Midtjylland.

- Det er jeg selvfølgelig rigtigt glad for. Det siger sig selv. Jeg er super glad for at være i FC Midtjylland, og jeg føler stadig, at jeg har et par år i mig endnu, så jeg er glad for, at vi er blevet enige, siger Jakob Poulsen.

Den aldrende anfører har spillet 216 kampe for FC Midtjylland, og han har spillet med i alle superligakampe hidtil i denne sæson.

- Jeg synes stadig, at det er sjovt at spille fodbod, og jeg synes stadigvæk, at det er et fedt sted at være i FC Midtjylland, og jeg nyder hver dag, jeg møder indtil til træning og kamp, så det var rimeligt simpelt for mig at fortsætte, hvis klubben var med på den, siger Jakob Poulsen.

Jakob Poulsen havde kontraktudløb til sommeren 2018, og det var vigtigt for den nye sportschef at få en aftale på plads, der kan sikre samarbejdet mellem FC Midtjylland og Jakob Poulsen.

- Det har stået højt på prioriteringslisten. Det er klart. Derfor er jeg også rigtig glad for, at han har valgt at tage det her år ekstra i FC Midtjylland dermed hjælpe klubben på vej. Vi står jo i en situation, hvor vi spiller med om mesterskabet, og vi står i en situation, hvor vi næste år også gerne skulle spille med om at komme i Europa, og der er han bare vigtig, siger Claus Steinlein.

Den 34-årige anfører har forlænget med et ekstra år, så han er på kontrakt i FC Midtjylland indtil sommeren 2019.

- Jeg drømmer om at vinde noget. Få nogle titler i hus. Pokal og mesterskaber og kvalificere os til noget gruppespil. Jeg har de samme ambitioner, som klubben har, siger Jakob Poulsen.

Et stærkt signal
Cheftræner Jess Thorup lægger ikke skjul på, at han har givet varme anbefalinger til, at anføreren skulle forlænges.

- I den her omskiftelige fodboldverden er det i min optik vigtigt at tale om kontinuitet. Jakob har været en vigtig brik over den seneste periode i FC Midtjylland, og derfor er det et fantastisk signal, vi sender, når vi forlænger med vores anfører.

-Jeg ved ikke, om man kan sige, at han er blevet bedre med årene, men han spiller virkeligt godt, og han har fået om ikke mere så i hvert fald rigtig stor betydning for holdet. Han er anfører, han er trænerens højre hånd, og Jakob er en rigtig dygtig taktiker, som kan læse spillet og få taktiske anvisninger og dirigere sine medspillere inde på banen. Samtidig er han en rigtig god fyr og holdkammerat, som samler truppen og går forrest, så det er en vigtig person i den kultur, vi gerne vil bygge op i FC Midtjylland, uddyber Jess Thorup.

Jakob Poulsen skiftede som bekendt tilbage til FC Midtjylland, efter han var på kontrakt i AS Monaco indtil 2014. Siden da er hans betydning i FC Midtjylland kun vokset.

- Først og fremmest har Jakob været vores anfører igennem nogle sæsoner, og den betydning han har for holdet, den kan ikke underdrives. Han har en kæmpe betydning både på banen, uden for banen og i omklædningsrummet. Også som en favnende person for de unge på akademiet. Han er lige blevet mentor for en af de unge spillere på akademiet. Hele vejen rundt er han rigtig vigtig for klubben, og vi håber og ser frem til, at han bliver ved med at udvikle sig som mentor for holdet og mentor for de unge, som kommer op igennem systemet, siger Svend Graversen.

- Der har ikke været den store tvivl fra nogle af partnerne om, at vi gerne ville forlænge, så vi skulle jo egentlig bare blive enige. Klubben kan jo også godt se, at jeg er fit, og at jeg stadig kan levere, selvom jeg er ved at nå en vis alder, siger Jakob Poulsen.