06.10.2019, 19:53 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Ulvene hjem uden skrammer

FC Midtjylland sejrede 2-1 i naboopgøret mod Silkeborg IF

Søndag aften gæstede FC Midtjylland Silkeborg IF til et ægte naboopgør i det midtjyske, og kampen på JYSK Park endte med en 2-0 sejr til det gæstende tophold.

Inden kampen havde der været gang i de interne drillerier på de sociale medier, hvor værterne blandt andet indkaldte alle folk til ulvejagt, men det blev ikke en jagt, som de husker tilbage på med ret stor begejstring, for FCM-ulvene rejste hjem uden en eneste skramme.

Hos FC Midtjylland afløste Junior Brumado en karantæneramt Sory Kaba, Nikolas Dyhr afløste en skadet Marc Dal Hende på venstrebacken, mens Awer Mabil var tilbage efter endt karantæne.

Værterne forsøgte at drille videre på banen ved at stille sig dybt og meget kompakt, og det krævede stor tålmodighed hos FCM-mandskabet, som blev bakket flot op af mere 1300 medrejsende fans.

Det var Silkeborg IF som først bød på scoring via omstillinger, men både Ronnie Schwartz og Jeppe Okkels sparkede ellers fine muligheder forbi mål.

Langsomt fik FCM-mandskabet bedre fat i kampen, og Awer Mabil var tæt på at åbne scoringen efter 24 minutters spill, men den australske landsholdsspillers ellers gennemtænkte afslutning sneg sig akkurat forbi målrammen.

Anderledes så det ud seks minutter senere, hvor Evander med en genial aflevering fandt Emiliano Marcondes, og sidstnævntes afslutning havde han fundet på den øverste hylde med de absolut fineste sager.

Med ydersiden placerede Marcondes bolden i nettet via indersiden af den ene opstander, og føringen var Awer Mabil tæt på at øge kort før pausen, men han tøvede for længe i hjemmeholdets straffesparksfelt.

Efter pausen var det FC Midtjylland til at indlede bedst, og i det hele taget blev anden halvleg en ensidig forestilling, hvor gæsterne skabte masser af chancer.

Pérez i Silkeborg-målet fik travle 45 minutter, og kun storspil fra ham forhindrede FCM-spillerne i at gøre det slemme ved naboerne.

Brumado, Mabil og Evander var blandt de spillere, som havde muligheder for at score, men paradoksalt nok skulle der et selvmål til for at øge pauseføringen på 1-0.

Erik Sviatchenko headede en hjørnesparksbold knaldhårdt mod mål, og i et desperat forsøg på at redde, kom hjemmeholdets Alves til at heade bolden i eget net.

Derfra styrede gæsterne mod en sikker sejr, selv om Ronnie Schwartz i kampens tillægstid fik pyntet på resultatet med reduceringen til 2-1.

Det var dog ikke nok - FC Midtjylland rejste hjem med tre fortjente point efter et opgør, hvor Silkeborg IF kunne juble mest over målmand Pérez.