07.10.2018, 13:06 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Vendsyssel FF's sportsdirektør indledte karrieren i Ikast fS

Mogens Krogh var i 10 år en sikker målmand hos Ikast fS - i dag er han tilbage i det midtjyske med Vendsyssel FF

Det var i betalt fodbolds spæde begyndelse.

Året var 1981, og i Nordjylland gik en ung og lang vendelbo rundt og gjorde det ret godt som fodboldmålmand. Han var med på juniorlandsholdet, derefter på ynglingelandsholdet, og flere klubber ønskede at tilknytte Tårs/Ugilt-målmanden.

Frederikshavn, Viborg FF, Skovbakken IK, Kolding IF og Lyngby B. forsøgte alle at kapre 18-årige Mogens Krogh, men de blev alle overhalet indenom af Leo D. Nielsen fra Ikast fS.

- Vi aftalte et møde på Støvring Kro, jeg havde min mor med som chauffør samt rådgiver, og vi blev ret hurtigt enige om, at vi skulle lave en aftale, husker Mogens Krogh, som i dag er sportsdirektør hos Vendsyssel FF, der er søndagens gæster på MCH Arena.

Det var inden tiden med agenter og fodboldakademier, så aftalen var, at Mogens Krogh skulle flytte til Ikast og studere på handelsskolen ved siden af fodboldkarrieren.

- Jeg begyndte på skolen nogle dage inden træningsstart, og den første dag var der snestorm. Jeg kæmpede mig ud på skolen, men kom for sent. Da skoledagen var forbi, kom jeg ud til min knallert, og begge dæk var flade. Lige der havde jeg mest lyst til at rejse hjem til Nordjylland igen, husker Mogens Krogh grinende.

Det gjorde han heldigvis ikke, han stod sin første sæson i 1982 på danmarksserieholdet i Ikast fS, men han nåede også at få de sidste tre kampe i landets bedste række for Ikast fS, som på det tidspunkt lå til nedrykning.

Med unge Mogens Krogh på mål vandt Ikast fS de sidste tre kampe og reddede sig, og debutkampen husker han stadig tydeligt.

- Mod Esbjerg dømte dommeren skridt mod mig, og de scorede på frisparket, så det var ikke så fedt. Heldigvis endte vi med at vinde, siger Mogens Krogh, som nåede mere end 300 kampe på det bedste hold i Ikast fS, inden han skiftede til Brøndby IF, hvor det blev til hele 464 førsteholdskampe.

Mogens Krogh var også med i den danske landsholdstrup i en årrække, og selv om det var i skyggen af Peter Schmeichel, nåede han 10 A-landskampe, 25 ungdomslandskampe, 18 ligalandskampe, og så var han med til at vinde EM i 1992 samt med til EM i 1996 og VM i 1998.

I dag er han tilbage på fødeegnen, hvor han som sportsdirektør arbejder med at etablere Vendsyssel FF i landets bedste fodboldrække.

- Da jeg kom til, var der nye investorer og en ny strategi, og det giver mig mulighed for at forme den kultur og det miljø, vi gerne vil have i klubben. Det arbejder vi med uden at have samme økonomi som mange af vores konkurrenter, men det gør bare arbejdet endnu mere udfordrende og spændende, siger Mogens Krogh.

Jeg lytter mere, end jeg taler, som Mogens Krogh siger, og det passer meget fint sammen med det generelle udtryk i den del af landet, hvor Niels Hausgaard er et stort ikon, og Hausgaard har engang sagt, at han ikke er stolt af at være vendelbo ..., han er taknemmelig.

- Det passer meget godt på mig også, siger Mogens Krogh og tilføjer:

- Vi forsøger at skabe et konkurrencedygtigt mandskab med de midler, vi har til rådighed, og vi kommer til Herning med en tro på, at vi kan lave et godt resultat. Selvfølgelig er der en risiko for, at vi bliver overmatchet, men vi er med sikkerhed på maksimal ydeevne, og så må vi se, om FC Midtjylland undervurderer os lidt, siger Mogens Krogh inden opgøret, som fløjtes i gang klokken 20.00 søndag aften.