26.07.2020, 22:20 | Af: | Foto: Getty Images

Vi er Danske Mestre

Den finske landsholdsanfører Tim Sparv, der spillede sin sidste kamp for FC Midtjylland var centrum for opmærksomheden, da FC Midtjylland sluttede en suveræn sæson med et nederlag på 2-1 hjemme mod AaB

På hjemmebane stillede FC Midtjylland op i noget nær stærkeste opstilling til den afsluttende hjemmekamp mod AaB. Det betød lidt ændringer i forhold til det seneste opgør i Brøndby onsdag.  

Det betød at Jesper Hansen var tilbage i målet, mens forsvaret bestod af Joel Andersson, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz og Paulinho. På midtbanen spillede Evander ved siden af Tim Sparv, der atså startede inde i sin afskedskamp for de midtjyske mestre. Awer Mabil og Mikael Andersson var på kanterne, mens både Sory Kaba og Ronnie Schwartz igen var foretrukket helt i front.

Der var dog ikke spillet mere end et minut førend gæsterne fra AaB første gang testede Jesper Hansen i målet. Generelt var det nordjyderne, der indledte opgøret bedst, men det var finske Tim Sparv, der løb med opmærksomheden i kampens indledning. Der var spillet tre minutter, da Sparv blev skiftet ud i en planlagt hyldest af finnen. Ledsaget af knus og klapsalver blev han erstattet med Frank Onyeka. 

Gæsterne fra AaB var dog ikke kommet for at hylde Sparv eller de øvrige midtjyske mestre, og gæsterne fik lagt et godt tryk og fik flere muligheder. Det var dog midtjydernes egen Awer Mabil, der fik sat gæsterne rigtigt i gang. Efter 18 minutter fik han lagt en kort aflevering tilbage, som blev opsnappet af Tom van Weert, der let rundede Jesper Hansen og fik sat bolden ind til 1-0. 

Bare tre minutter efter var den gal igen i det midtjyske forsvar. AaB fik let spil til at kombinere sig igennem, og Patrick Olsen kunne alt for let øge nordjydernes føring.

Det andet mål tændte hjemmeholdet, der langsomt satte sig på spillet, uden dog at komme frem til de helt store chancer. Den kom først efter 39 minutter, hvor Sory Kaba fik sendt et hovedstød direkte på AaB’s målmand. 

At det var hjemmeholdet største mulighed vidner om at offensiven ikke fungerede i første halvleg. 

Derfor blev der også ændret på holdet i pausen, hvor Mikael Anderson og Ronnie Schwartz gav plads til Jens Lys Cajuste og Anders Dreyer. Og det var et mere stålsat mesterhold, der kom på banen, hvilket resulterede i at Sory Kaba fik fremtvunget et straffespark til hjemmeholdet efter blot syv minutter af anden halvleg. Det omsatte Evander stensikkert til en reducering. 

FC Midtjylland sad tungt på anden halvleg og der var optræk til flere muligheder. Især havde AaB svært ved at styre Evander, der spillede en fin kamp. 

AaB var sjældne gæster i midtjydernes felt, men efter 70 minutters spil fik nordjydernes Jeppe Pedersen sendt et skud på stolpen. 

Som kampen skred frem, blev der længere imellem chancerne til de to hold. Aab stod solidt i defensiven og FC Midtjylland havde svært ved at kreere de store muligheder. 

Det største bifald blandt tilskuerne kom derfor, da Tim Sparv blev kåret til kampens bedste spiller. 

Der kom ikke flere mål i kampen, og dermed endte AaB med at hive en sejr på 2-1 med sig hjem til det nordjyske. 

Nederlaget betød at FC Midtjyllands danske mestre endte sæsonen på 82 point, mens Ronnie Schwartz endte som 3F Superligaens topscorer med 18 mål.