17.04.2016, 11:15 | Af: | Foto: Kaj B. Kristensen - fo2oj1.dk

Vidste du at...

FC Midtjylland løber på banen med en god statistik mod Esbjerg. Ulvene er således ubesejrede i de seneste 14 Superligakampe mod EfB

Mandag aften skal FC Midtjylland en tur til Blue Water Arena i Esbjerg, hvor Jonas Dals tropper tager imod.

Sammen med danskfodbold.com har fcm.dk været i arkiverne for at finde skæve vinkler på opgøret, der har kick-off mandag klokken 19.00.

Vidste du, at...

 • Det er Superligakamp nr. 42 mellem Esbjerg fB og FC Midtjylland. Statistikken siger 16 sejre til FC Midtjylland, 12 uafgjorte og 13 nederlag samt en målscore på 58-52 set med FC Midtjyllands øjne.
 • FC Midtjylland er ubesejret i de seneste 14 Superligakampe mod Esbjerg fB (8V-6U-0T) svarende til perioden siden april 2010. Hvis det heller ikke bliver til nederlag mod Esbjerg fB i denne omgang, vil FC Midtjylland have spillet fem hele sæsoner i Alka Superligaen uden nederlag til Esbjerg fB.
 • FC Midtjyllands fire seneste besøg på Blue Water Arena er alle endt uafgjort. Pudsigt nok endte de tre kampe forinden med sejr til FC Midtjylland, hvorimod 12 af de 14 første kampe endte med sejr til Esbjerg fB, så resultaterne har tendens til at komme i stimer.
 • De 41 tidligere Superligakampe mellem Esbjerg fB og FC Midtjylland har budt på ikke færre end 10 udvisninger, hvoraf de otte har været til FC Midtjylland. Senest var det dog Daniel Stenderup, der måtte forlade banen før tid, hvorefter kampen endte med en 5-1 sejr til FC Midtjylland.
 • FC Midtjylland er uden sejr i de seneste seks Superliga-udekampe, der er endt med to uafgjorte og fire nederlag. Hvis ikke det bliver til sejr over Esbjerg fB, vil FC Midtjylland tangere Superliga-klubrekorden på syv udekampe i træk uden sejr fra oktober 2003-april 2004.
 • Tim Sparv misser sin anden Superligakamp i indeværende sæson som følge af karantæne. Han har haft fuld spilletid i samtlige af sine 23 optrædener i Alka Superligaen og er sammen med Jakob Poulsen FC Midtjyllands mest anvendte spiller i samtlige turneringer i sæsonen 2015/16 (37 kampe).
 • Rilwan Hassan kan spille sin Superligakamp nr. 150 for FC Midtjylland i sin officielle kamp nr. 173 for klubben. Dette antal Superligakampe har kun seks spillere tidligere præsteret for FC Midtjylland, senest Kolja Afriyie i sæsonen 2013/14.
 • Kenneth Møller Pedersen, en af spillerne fra FC Midtjyllands første officielle kamp den 1. august 1999, fylder 43 år på kampdagen. Han nåede at spille 106 officielle kampe for FC Midtjylland, hvilket placerer han på 29. pladsen over spillere med flest kampe for klubben.
 • FC Midtjylland var senest i aktion i Alka Superligaen på denne dato i 2014, hvor det på udebane blev til en sejr på 4-0 over AGF med bl.a. Petter Andersson som dobbelt målscorer. Det er imidlertid også FC Midtjyllands eneste sejr på denne dato, idet de tre andre kampe er endt med to uafgjorte og et nederlag.
 • Det er Superligakamp nr. 450 på en mandag, og for FC Midtjylland bliver det nr. 78 i rækken. Senest det skete på udebane var den 7. marts i år, hvor FC Nordsjælland hjemme på Farum Park fik vendt 0-1 til en sejr på 2-1.
 • Michael Johansen dømmer sin 22. Superligakamp med FC Midtjylland som den ene part (9V-7U-5T) og den fjerde, hvor modstanderen er Esbjerg fB. Hidtil er det altid blevet uafgjort mellem Esbjerg fB og FC Midtjylland, når Michael Johansen har passet fløjten.