07.06.2020, 19:28 | Af: Morten Andreasen | Foto: Getty Images

Viljen lyste ud af FC Midtjylland i sejr

Der var ingen tvivl om, hvad FC Midtjylland kom efter i Farum i sidste spillerunde af 3F Superligaens grundspil. Viljen og koncentrationen lyste ud af spillerne fra det øjeblik, de trådte ind på Right To Dream Park

Umiddelbart inden kampstart viste de to mandskaber sammenhold. Alle spillerne knælede for at markere og minde amerikanske Georg Floyd. 

Billedet på hele første halvleg kan bedst beskrives med power, intensitet og lyst til at spille fodbold. Begge hold viste fra starten store kvaliteter på kuglen. 

FC Midtjylland startede bedst og havde i løbet af kampens første 10 minutter tre afslutninger. Specielt efter ni minutter tryllede FC Midtjyllands venstre side. Kreative og hurtige kombinationer mellem Dreyer, Evander og Paulinho fik det til at dufte af mål, men FCN-forsvaret blokerede i sidste øjeblik. 

Gennem det meste af første halvleg lykkedes FC Midtjylland rigtig godt med et højt, aggressivt pres, som resulterede i bolderobringer centralt i banen. Som altid, viste FC Nordsjælland dog stor kvalitet i omstillingerne, hvilket udgjorde den primære trussel.  

Som halvlegen skred frem, var FC Midtjylland fortsat farligst. Flere gange kunne man skimte en chance, men kampen skulle hen til spilleminut 43, før der kom en scoring. 

Med stort overblik og ro førte Alexander Scholz bolden frem og med en helt perfekt pasning sendte han bolden dybt til Anders Dreyer, der med en præcis aflevering ramte Kaba i feltet. Et touch og bolden blev sparket i det lange hjørne. 

Anden halvleg fortsatte, hvor første havde sluppet. Tempo frem og tilbage. Dog uden de helt store chancer. Til gengæld skruede specielt FC Nordsjælland op for det hårde spil og efter 82 minutter gav det gult-rødt til hjemmeholdets Ulrik Yttergård Jenssen efter et frispark på netop indskiftede Mikael Anderson.

De manglende chancer i anden halvleg blev opvejet af masser af nerve. Kampen sluttede med en 1-0-sejr til 3F Superligaens førerhold. En meget stærk holdpræstation af FC Midtjylland, der lukkede FC Nordsjælland ned og fortjent kunne juble ved sidste dommerfløjt.