19.05.2020, 15:00 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Getty Images

Zsolt Korcsmár forlader FC Midtjylland

Trods store skadesudfordringer efterlader den sympatiske ungarer sig både som spiller og menneske stærke aftryk i en klub, hvor han med egne ord mærkede betydningen af begrebet familieklub

Følelsesmæssigt er der meget på spil for Zsolt Korcsmár i denne tid.

Den 31-årige ungarer har anmodet om at få ophævet sin aftale, for at tage til Norge, hvor han vil bruge den kommende tid til at finde en ny retning for sit arbejdsliv. Han forlader dermed FC Midtjylland og sandsynligvis en fodboldkarriere, som tog sin begyndelse i Újpest FC i fødelandet.

En slem knæskade har det seneste halvandet år forhindret Zsolt i at komme tilbage på banen for alvor, og nu har han taget den svære beslutning at stoppe efter 38 kampe og to scoringer for FC Midtjylland.

- Der er mange følelser på spil, for jeg forlader en klub, som har givet mig mange fine minder. FC Midtjylland og jeg var et godt match i forhold til værdier, og jeg føler, at vi hænger tæt sammen, siger Zsolt Korcsmár.

Han er nu rykket til Norge sammen med sin norske kone og parrets to børn.

- Jeg har spændende planer, så nu må vi se, hvad der sker. Mit håb er, at jeg fortsætter inden for fodbold.

Forsvarsspilleren, med 26 landskampe for Ungarn, kom til FC Midtjylland i sommeren 2017 fra Vasas FC i Ungarn, og i sin første sæson i dansk fodbold var han med til at vinde FC Midtjyllands andet mesterskab.

- Året efter blev det til en pokaltitel, og det er den slags dejlige oplevelser, jeg ønsker at huske frem for det seneste halvandet år, hvor en knæskade forhindrede mig i at spille.

I lang tid styrede Zsolt Korcsmár med ild i øjnene mod et comeback, men i sidste ende måtte han acceptere, at knæet ikke ville med på turen.

- Der har været mange timer alene i styrkerummet, men jeg troede jo fuldt og fast på et comeback. Det var det, jeg fokuseret arbejdede hen imod. Desværre gik det ikke som ønsket, og det er naturligvis frustrerende, lyder det lavmælt fra forsvarsspilleren.

Trods de mange træninger alene eller i selskab med sundhedsstaben, mens holdkammeraterne passede holdtræningen, følte han sig aldrig ensom eller udenfor.

- Familieklub er et begreb, som ofte nævnes i forbindelse med FC Midtjylland, og jeg kan forklare det, for jeg mærkede begrebet på egen krop, siger Zsolt Korcsmár og fortsætter:

- Hele vejen har jeg følt mig som en del af holdet og klubben. Holdkammeraterne var fantastiske, det samme var trænerne og staben omkring holdet, og selv fra de ansatte på kontoret følte jeg altid uforbeholden støtte og opbakning. Det har været helt unikt.

Han har med egne ord trænet hårdt og meget i forsøget på at genfinde formen, men trods ihærdigt arbejde fra sundhedsstabens side, lykkedes det ikke.

- Jeg er da frustreret over det, men jeg er på ingen måde sur. Det ville jeg til gengæld have været, hvis jeg og sundhedsstaben ikke havde gjort alt, vi kunne for at lykkes, og det kan jeg med sikkerhed sige, at vi gjorde. Vi prøvede og prøvede, men det gik bare ikke, siger Zsolt Korcsmár, som spillede sin sidste kamp for FC Midtjylland den 26. september 2018 – en pokalkamp på udebane mod Dalum.

- Jeg forventer da at komme på besøg, måske for at fejre et mesterskab sammen med gutterne …, for min tid i FC Midtjylland står for altid som en god og dejlig tid. Trods en dum knæskade, siger Zsolt Korcsmár.

FC Midtjyllands sportschef Svend Graversen har da også kun positive ting at sige om en spiller, som uden at brokke sig har kæmpet for at komme tilbage.

- Zsolt er et helt igennem godt og dejligt menneske, og han passede med sine værdier perfekt ind i FC Midtjylland, siger Svend Graversen.

Han ærgrer sig over, at det blev en skade, som stoppede samarbejdet, men Svend Graversen hæfter sig også ved de store oplevelser, parterne fik sammen.

- Zsolt var med til at vinde DM-guld og en pokaltitel, så på alle måder har vi nydt at have både ham og familien i vores klub, siger Svend Graversen, inden han tilføjer:

- Vi takker for alt, Zsolt har bidraget med både på og uden for banen i FC Midtjylland, og vi ønsker ham og familien alt det bedste i fremtiden, siger Svend Graversen.